Все повече хора откриват тази разгорещяваща, пикантна безалкохолна напитка като алтернатива на газираните напитки с високо съдържание на захар.
За да стане ясно преди да започнем, трябва просто да кажем, че джинджифиловата бира не е бира! Джинджифиловата бира е газирана безалкохолна напитка.
Това обаче не винаги е било така. Когато джинджифиловата бира е създадена през 18ти век в Англия, тя все още се е приготвяла по същия начин като бирата (оттам и името й). Поставени в основа от захар, вода и растението за производство на джинджифилова бира специални дрожди и бактерии ферментирали за да създадат напитка с алкохолно съдържание по-високо от десет процента. По това време растенията били широко разпространени на територията на Британските острови. Джинджифиловата бира не се е консумирала единствено в Англия. Тя също така се е изнасяла в северноамериканските колонии. Напитката е била най-популярна точно преди сухия режим в Америка, когато в Англия имало около 3000 пивоварни фабрики за производство на джинджифилова бира, с повече от 1000 в Канада и около 300 в САЩ. На всичкото отгоре тя често се е приготвяла и в много частни домове. Въпреки това, когато алкохолът бил забранен, той също така изчезва от бирата, последвано от изчезването на самата бира.
През последните години джинджифиловата бира преживява ренесанс, като стари марки са възкресени и са създадени нови не само в САЩ и Великобритания. Тя може да се намери дори в Германия, където Законът за чистотата забранява използването на наименованието „Бира“ за тази джинджифилова напитка. В Германия тя е известна като „Джинджифилова напитка“, „Пикантен джинджифил“, „Джинджър Б“ или просто „Напитка с вкус на джинджифилова бира“.