В диалог с храната: Miele представи нов революционен начин за готвене на IFA

2017 072 02Да приготвите риба в леден блок или телешко филе, обвито в пчелен восък? Без ледът да се разтопи, а восъкът да се разтече? Настъпва времето да преосмислите готвенето - с фурната Dialog от Miele. За първи път се разгръща технология, при която електромагнитните вълни реагират по интелигентен начин на консистенцията на храната. Месото, например, се приготвя по-равномерно, като се запазват соковете му. Рибата и зеленчуците запазват структурата си, а тестото втасва значително по-добре. Различни пресни съставки за пълноценно хранене могат да бъдат добавени в самото начало на готвенето и да са готови точно в същото време - и до 70% по-бързо от използването на конвенционалните методи за готвене. Фурната Dialog ще бъде пусната в продажба през 2018 г.

2017 072 01Външният вид на фурната Dialog е идентичен с този на конвенционалния ѝ предшественик; Отвътре фурната Dialog открива нов свят на удоволствие от печенето и готвенето като цяло. Един пример, при който публиката е шокирана на презентации: фино филе риба, вградено в блок лед, който се поставя във фурната. Резултатът: Рибата в лед е сготвена, докато самият лед е непокътнат. Не по-малко впечатляващ е следният пример: Вземете агнешко краче и го поставете в канапе от зеленчуци, състоящо се от червени чушки и зелени аспержи. Допълнете оставащото място с картофи уеджис и поставете тавата във фурната. След около 45 минути агнешкото излиза сочно и равномерно приготвено, зеленчуците са леко „al dente“ и картофите са вкусни и меки - без никакво прекъсване или добавяне на други съставки. Би било невъзможно това ястие да бъде пригответно в конвенционална фурна с такива отлични резултати и за толкова кратко време. Същият принцип важи и за продукти като сьомга, приготвена в бутер тесто - комбинация от вкусове, приготвени с прецизна точност за перфектен резултат. Просто, бързо и лесно готвене само с едно изборане на автоматичната програма. 2017 072 03Широката гама от приложения и качеството в резултата са следствие на технологията M Chef от Miele. Това са електромагнитни вълни, които кореспондират с храната и така се създава топлина за готвене. Диологовата фурна разполага с модулен блок, който генерира електромагнитни вълни в определен честотен диапазон и ги разпределя във фурната чрез две антени. Тъй като молекулите в храната са подредени по различни начини и дори се преструктурират по време на готвенето, непрекъснатото регулиране на честотата на вълните поддържа процеса на готвене. Същите антени осигуряват на фурната и обратна информация за количеството енергия, която храната поглъща.


Отлични резултати, благодарение на M Chef в комбинация с електромагнитни вълни


2017 072 04Едно от значителните предимства на М Chef е, че храната се приготвя "обемно": филето от месо например се изпича равномерно от ръбовете до вътрешността. В конвенционална фурна това е много по-трудно, тъй като топлината винаги се движи отвън навътре. Когато сърцевината е достигнала до правилната температура, външните слоеве често са препечени. Тъй като готвенето с електромагнитни вълни не препича повърхността на храната, хлябът може да се пече изцяло без коричка. За класически хляб от хляб и препечен завършек на месото, технологията M Chef винаги се комбинира с лъчиста топлина. В това отношение фурната Dialog е идеално оборудвана, тъй като предлага много от функциите на водещите функции за готвене на Miele, включително удобен за потребителя M Touch дисплей и пиролитично самопочистване. Елегантното и равномерно осветление на всички нива гарантира за първи път от висококачествено LED осветление, наречено BrilliantLight.