Символи за пране

 Symbol Waschen 1 Най-често използвания знак на етикета. Това показва, че дрехата може да бъде изпрана в перална машина.
 Symbol Waschen 2 Този знак показва, че дрехата може да се пере в перална машина. Цифрата показва максималната температура, при която може да перете дрехата. Когато символът е подчертан, означава използване на специална програма грижа за дрехите. Тази програма е налична в пералните машини Miele (easy-care).  При двойно подчертаване на символа  се препоръчва програмата за синтетика (Synthetic) на Miele.
 Symbol Waschen 3  Ръчно пране. Пране в Miele пералня с програми "Ръчно пране вълна" или "коприна". Ако перете на ръка температурата е максимум 40 ° C, като дрехите не трябва да се извиват, не търкайте.
 Symbol Waschen 4  Дрехи с този символ не трябва да се перат на ръка или в машина.

Символи за сушене

 Symbol Trocknen 1 Прането винаги може да се суши в сушилня. Точките показват етапа на сушене в сушилнята. Две точки: текстил може да се суши при нормална температура. Точката означава Внимание: Изсушете прането при ниска температура в сушилни Miele с допълнителна функция Skåne.
Сушилните с термопомпа на Miele винаги са с ниска топлинна мощност (1 точка) и са особено нежни към вашето пране.
 Symbol Trocknen 2 Дрехите не трябва да се сушат в сушилни машини.

Символи за гладене

 Symbol Buegeln Mangeln 1 Символът показва, че дрехите могат да се гладят. Точките посочват температурата на гладене. Три съответства на температура от около 200 градуса. Две точки температура от 150 градуса. Една точка означава 110 градуса
 Symbol Buegeln Mangeln 2 Дрехите не трябва да се гладят!

Символи за избелване

 Symbol Chloren 1 Бял символ – дрехата може да се третира с препарат за избелване.
 Symbol Chloren 2 Дрехата не трябва да се третира с препарат за избелване! 

Символи за химическо чистене

Symbol Chemische Reinigung 1  F означава въглеводородни разтворители. Линията под символа означава ограничение на механичното натоварване, добавянето на влажност и температура.
 Symbol Chemische Reinigung 2 Р означава, че тъканта може да се почиства с перхлоретилен. Линията под символа означава ограничение на механичното натоварване, добавянето на влажност и температура.
Symbol Chemische Reinigung 3 Зачеркнат кръг показва, че дрехата не може да бъде изчистена в химическо чистене, а трябва да се пере на ръка ..

Символ за мокро почистване

Symbol Nassreinigung 1  Съответният текстил може да се почиства с професионална пералня в система за мокро почистване.