grija Видовете материи и грижата за тях
Със сигурност това вече ви се е случвало да стоите пред планината от дрехи и да си задавате въпроса: А сега какво да правя - как да изпера всичко това? В повечето случаи няма проблеми да го направите, но все пак изненанадата е неприятна, ако любимите ви дрехи са скъсани или обезцветени.
Естеството на текстилни влакна по същество определя грижата за тях. Ето защо, трябва да се спазват някои основни правила. Това ви позволява да започнете с чиста съвест, програма и в бъдеще, В тази глава са обяснени подробно основните видове тъкани и грижата за тях.
Прочетете повече...
 petna

Енциклопедия на петната
О Боже, това е петно! Но сега не се паникьосвайте. Разгледайте полезните  съвети за отстраняване на петна.
Тук ще научите, неща които Вашата баба може би е знаела и е използвала постоянно в ежедневието си. За съжаление, не може да се даде гаранция за отстраняване на петна без остатък, но все пак съществува вероятност за спасяане на дрехите ви. И може би изнервящата обстановка все пак ще има щастлив край.
Прочетете повече...

 simvoli Символи за грижа за дрехите
Дали изпирате, сушите, гладите или почиствате: за всичко има знаци и символи, които съдържат определени правила и забрани.
Ние ще обясним тук най-често срещаните символи за грижа на вашето пране и облекло, така че можете да се отнасяте към вашите тъкани с максимална грижа.
Прочетете повече...